Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Heeft u de cursus Ganganalyse en Looptraining van Pro Education gevolgd? Of bent u een professional die over voldoende aantoonbare kennis beschikt? In deze vervolgcursus gaat u verder waar de cursus Ganganalyse en Looptraining is opgehouden. Docenten besteden aandacht aan de probleemoplossing bij hoog complexe cases en gaan dieper in op extra voorzieningen in de vorm van schoenaanpassingen/orthesen. Daarnaast oefent u met verschillende trainingsfacetten. Na het volgen van deze cursus is uw kennis van ganganalyse en looptraining op senior professional niveau.

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten en artsen die de cursus Ganganalyse en Looptraining hebben gevolgd. Heeft u de basiscursus niet gevolgd, maar beschikt u wel over voldoende aantoonbare basiskennis? Ook dan kunt u zich gerust inschrijven. Rennen en lopen als sport komen niet aan bod.

Resultaat

  • U verklaart de oorzaken van de belangrijkste loopstrategieën.
  • U maakt een probleemanalyse voor patiënten met hoogcomplexe problematiek en kunt deze vertalen naar een advies voor een gericht loophulpmiddel, orthese of schoenaanpassing.
  • U vertaalt een probleemanalyse voor patiënten met hoogcomplexe problematiek naar een gerichte fysiotherapeutische behandeling.
  • U kiest de juiste strategie om het verplaatsen van de patiënt zo efficiënt mogelijk te laten zijn.

Aanpak

In onder andere de workshop met cliënten zult u praktisch gaan oefenen om een correcte looptraining te geven en keuzen te maken in loophulpmiddelen, orthesen, prothesen en schoenaanpassingen. Uw kennis van loopscholing is na het volgen van deze cursus op senior professional niveau.

Deze beroepsverdieping wordt ondersteund met hightech analyses aan de hand van ruime hoeveelheden foto- en filmmateriaal.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 27 uur, waarvan18 contacturen en 9 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 12, het maximum 24.

Professionals

Jos Deckers en Dominiek Beckers zijn beiden jarenlang als fysiotherapeut werkzaam geweest bij revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek. Zij zijn de auteurs van het boek Ganganalyse en looptraining voor de paramedicus. Hun paramedische cursussen zijn een groot succes in zowel binnen- als buitenland.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 24,5 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 24 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 24,5 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Geriatriefysiotherapeut 24 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 24,5 pt

Erkenning ClaudicatioNet

Deze cursus is geaccrediteerd door ClaudicatioNet. Actuele gegevens omtrent de accreditatie en geldigheidsduur kunt u vinden op de site van ClaudicatioNet, onder de bedrijfsnaam Pro Education. Let op: Behaalde accreditatiepunten moet u zelf aan ClaudicatioNet doorgeven.

Programma

In deze interessante cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Complexe stoornissen in het gangbeeld
  • Verrichten van de senior expertise-analyse
  • Opstellen van een complex behandelplan
  • Motorisch leren voor gevorderden
  • Hulpmiddelen voor complexe vraagstukken
  • Implementatie in uw beroepspraktijk
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 17.00 uur.

De cursus wordt verzorgd in Wijk aan Zee.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

26-11-2018 Dag Maandag Wijk aan Zee

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
26-11-2018 Dag Maandag Wijk aan Zee Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 975,-
Studiemateriaal € 75,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,-
Locatiekosten € 88,50
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.213,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragen
Direct inschrijvenDeze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren