Nieuws

Thema's

Thema's

Spel toepassen in logopedische behandeling van kinderen

Op Donderdag, 23 Januari, 2020, 16:50

Waarom en hoe gebruik je spel bij de logopedische behandeling van kinderen? Dat vroegen we aan Ilona Silderhuis. Zij is werkzaam als logopedist, docent, trainer, begeleider en cursusontwikkelaar. Ook is zij geregistreerd dyslexiebehandelaar en heeft ze jarenlange ervaring in onderzoek en behandeling van lees- en spellingproblemen. Binnen de eerstelijnszorg werkt ze veel met kinderen. Ook adviseert ze collega’s in haar praktijk, leerkrachten en interne begeleiders. Bij Pro Education geeft Ilona  onder andere de cursus Spel in de Logopedie.
 
Lees meer
Thema's: Logopedie

Een andere kijk op zorg

Op Dinsdag, 10 December, 2019, 11:46

De maatschappij verandert en vergrijst. We worden allemaal ouder en moeten allemaal langer doorwerken. Door de ouderdom komen daar ook steeds meer ouderdomsziekten bij kijken. Als paramedicus is je rol dan zeer belangrijk. Ik heb voor mijn scriptie onderzoek gedaan naar het effect van zingen op het spreken bij de ziekte van Parkinson. Parkinson is een aandoening die meestal op oudere leeftijd ontstaat en door de vergrijzing ook steeds meer voorkomt. Zeventig tot tachtig procent van alle parkinsonpatiënten heeft verstaanbaarheidsklachten. De stem wordt zachter en het variëren in toonhoogte wordt steeds lastiger.

Lees meer
Thema's: Logopedie

Ergotherapeut Birgit van Engelshoven over het belang van valpreventie

Op Dinsdag, 10 December, 2019, 11:26

Birgit van Engelshoven is ergotherapeut en is gespecialiseerd in valpreventie. Haar praktijk Ergotherapie Ede is gevestigd in medisch centrum Veluwse Poort in Ede. Bij Pro Education geeft Birgit de cursussen Valpreventie Basis en Valpreventie Vervolg. Zij legt uit waarom en hoe valpreventie meer aandacht moet krijgen.

Lees meer
Thema's: Diëtetiek , Ergotherapie , Fysio- en Oefentherapie , Logopedie

“Ouderen en ouderenzorg zijn erg veranderd in de afgelopen 25 jaar”

Op Maandag, 9 December, 2019, 16:39

Annemiek Berghoef werkt als specialist ouderengeneeskunde bij Geriant West-Friesland in Hoorn. Geriant biedt hulp aan mensen met dementie en hun naasten. Van onderzoek en behandeling tot begeleiding en ondersteuning. Annemiek vertelt hoe zij vanuit haar dagelijkse praktijk de plek van de ouderen in onze maatschappij ziet en de rol die de zorg daarin vervult.

Lees meer
Thema's: Diëtetiek , Ergotherapie , Fysio- en Oefentherapie , Logopedie

“Ouderen hebben een andere plek gekregen in onze samenleving”

Op Maandag, 9 December, 2019, 16:07

Joke Bos is psychomotorisch therapeut, fysiotherapeut en docent psychogeriatrie bij Pro Education. We vroegen haar hoe zij de plek van de ouderen in de maatschappij ziet en wat daarin de rol van de (paramedische) zorg is.

Lees meer
Thema's: Diëtetiek , Ergotherapie , Fysio- en Oefentherapie , Logopedie

“Studenten zo zorgeloos en soepel mogelijk door hun studie begeleiden”

Op Maandag, 21 Oktober, 2019, 12:49

Mark Cozijnsen (28) werkt nu 1,5 jaar voor Pro Education als studiebegeleider voor de Bacheloropleidingen Ergotherapie en Logopedie. Hij woont in Nijkerk, is getrouwd en trotse vader van een zoontje van 2 jaar. Hij vertelt over zijn werk als studieadviseur en wat zijn drijfveren zijn.

Lees meer
Thema's: Diëtetiek , Ergotherapie , Fysio- en Oefentherapie , Logopedie

Online therapie voor mensen met afasie

Op Maandag, 21 Oktober, 2019, 12:46

Logoclicks Development BV ontwikkelt een gevalideerd online therapieplatform waarmee mensen met afasie, onder de professionele begeleiding van een logopedist, intensiever kunnen oefenen met een gepersonaliseerde therapie. Lieke Hoppenbrouwers, logopedist en ontwikkelaar van Logoclicks is docent van de cursus Diagnostiek en (Online) Behandeling van Afasie: NBT en Afasietherapie.nl. Zij vertelt over het ontstaan en de voordelen van deze innovatieve therapievorm.

Lees meer
Thema's: Logopedie

Elsbeth Bouwhuis, student Bachelor Logopedie

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:42

In 2018, nu ruim een half jaar geleden, begon ik aan de opleiding HBO Bachelor Logopedie bij Pro Education. Die vierjarige studie volg ik naast mijn werk als adviseur online communicatie bij de gemeente Schiedam en naast mijn gezinsleven.

Lees meer
Thema's: Logopedie

“In de zorgsector speelt ontwikkelen altijd een belangrijke rol”

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:15

“Ik spreek eerder van een leven lang ontwikkelen dan van een leven lang leren. Ontwikkelen stopt niet na je opleiding, maar gaat door in je leven daarna.” Dat zegt SER-voorzitter Mariëtte Hamer. Haar drijfveer is om iedereen op de arbeidsmarkt en in de samenleving te laten participeren. De samenhang van onderwijs en arbeidsmarkt en emancipatievraagstukken zijn belangrijke thema’s in haar werkzaamheden. In deze editie van Prohealth geeft zij haar visie op een leven lang leren.

Lees meer
Thema's: Diëtetiek , Ergotherapie , Fysio- en Oefentherapie , Logopedie

“Bewust onbekwaam”

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:09

Laat ik eerlijk zijn: niet elke cursus die ik heb gevolgd, heeft een stempel gezet op mijn doen en laten als logopedist. Sommige ben ik zelfs zo goed als vergeten. Andere hebben echter iets in gang gezet waar ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor ben. Dat zijn de cursussen die ook kunnen zorgen voor een sterk bewust-onbekwaam-gevoel: het moet allemaal anders maar hoe ga ik dat doen? Niet altijd leuk.

Lees meer
Thema's: Logopedie

Thema's

Thema's