Nieuws

Hoge kosten fysiotherapie

Op Maandag, 21 Oktober, 2019, 12:51

Recente onderzoeken van RTL Nieuws en de Patiëntenfederatie tonen aan dat de betaalbaarheid en daarmee de toegankelijkheid van fysiotherapie steeds meer onder druk komt te staan, aldus de KNGF in een persbericht.

Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie

“Studenten zo zorgeloos en soepel mogelijk door hun studie begeleiden”

Op Maandag, 21 Oktober, 2019, 12:49

Mark Cozijnsen (28) werkt nu 1,5 jaar voor Pro Education als studiebegeleider voor de Bacheloropleidingen Ergotherapie en Logopedie. Hij woont in Nijkerk, is getrouwd en trotse vader van een zoontje van 2 jaar. Hij vertelt over zijn werk als studieadviseur en wat zijn drijfveren zijn.

Lees meer
Thema's: Diëtetiek , Ergotherapie , Fysio- en Oefentherapie , Logopedie

Gaëlle Gloudemans, CrossFit-trainer, Yin Yoga teacher, sportmasseur en Student fysiotherapie

Op Woensdag, 3 Juli, 2019, 14:53

Ik denk dat het helemaal klopt wat er tijdens de netwerkbijeenkomst ‘Regisseur van je eigen gezondheid’ van Pro Education allemaal gezegd werd. Volgens mij is het heel belangrijk om de regie over je eigen gezondheid te voeren. Daar gaat het in de toekomst steeds meer naartoe. Maar voor veel mensen is het nog steeds heel moeilijk om die regie te nemen. Ze geven hem liever uit handen aan een professionele zorgverlener of medicus. Met name de oudere generaties zien vooral de beperkingen en niet de mogelijkheden. Mensen komen wel naar CrossFit of yoga om te bewegen en zo aan hun conditie te werken of om wat soepeler te worden, maar dat zegt volgens mij nog niet dat ze echt bewust met hun gezondheid bezig zijn. Vaak gaat het gewoon om de lol die ze eraan beleven.

Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie

Ellen van der Ploeg, ambulant gezinstherapeut en student fysiotherapie

Op Woensdag, 3 Juli, 2019, 13:56

Het eerste wat me te binnen schiet bij regie over je eigen gezondheid, is dat het actief is. Dat zie ik als positief, want dat betekent dat je het zelf in de hand hebt. Maar soms komen mensen in een situatie dat ze de regie kwijt zijn. Dat kan zowel op psychisch-sociaal als op fysiek vlak zijn. In mijn huidige werk begeleid ik jongeren en gezinnen die te maken hebben met problemen op het terrein van geweld en afhankelijkheidsrelaties. Ze zijn de regie over hun eigen leven kwijtgeraakt en hebben hulp nodig om die weer terug te krijgen. Stap één is dan uitzoeken waarom het nu niet lukt.
Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie

Cynthia van Doesum, Revalidatiebegeleider voor dieren en Student fysiotherapie

Op Woensdag, 3 Juli, 2019, 13:54

De zin zegt het eigenlijk al, je bepaalt zelf hoe gezond je leeft. Door mijn werk en studie koppel ik dat natuurlijk aan beweging. Vaak wordt onderschat hoe belangrijk beweging is voor je gezondheid. Daar moet ik wel de kanttekening bij plaatsen dat het mensen soms ook wel moeilijk wordt gemaakt om dit in de praktijk te brengen. Als ze een probleem met hun gezondheid hebben, zegt de omgeving al gauw: doe dat maar niet. Zelfs zorgverleners doen dat soms. Dan gaan mensen in een slachtofferrol zitten en doen ze vaak niets meer.

Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie

Petra Janssen-van Doorn, student Bachelor Fysiotherapie

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:40

De maatschappij verandert, up-to-date blijven geeft je meer mogelijkheden. Daarnaast zorgt blijven leren ervoor dat je denkwijze flexibel blijft. Je blijft openstaan voor nieuwe ontwikkelingen en andere manieren om dingen te benaderen.

Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie

“Als je je vak serieus neemt, moet je blijven leren”

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:18

Wibbo Hummelen is fysiotherapeut en na zijn Bacheloropleiding eigenlijk nooit gestopt met verder leren en zichzelf te ontwikkelen. Na zijn Bachelor volgde hij de Master Sportfysiotherapie en kwam daar in aanraking met echografie. Volgens Wibbo is het vooral in een vakgebied als fysiotherapie van belang dat je blijft leren.

Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie

“In de zorgsector speelt ontwikkelen altijd een belangrijke rol”

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:15

“Ik spreek eerder van een leven lang ontwikkelen dan van een leven lang leren. Ontwikkelen stopt niet na je opleiding, maar gaat door in je leven daarna.” Dat zegt SER-voorzitter Mariëtte Hamer. Haar drijfveer is om iedereen op de arbeidsmarkt en in de samenleving te laten participeren. De samenhang van onderwijs en arbeidsmarkt en emancipatievraagstukken zijn belangrijke thema’s in haar werkzaamheden. In deze editie van Prohealth geeft zij haar visie op een leven lang leren.

Lees meer
Thema's: Diëtetiek , Ergotherapie , Fysio- en Oefentherapie , Logopedie

Manage je zorgonderneming

Op Maandag, 6 Mei, 2019, 16:43

Recentelijk kreeg ik een intrigerend telefoontje van een collega. Of ik, vanuit mijn rol als bestuurslid van de beroepsvereniging, mee wilde kijken met de uitkomst van een materiële controle van een van de zorgverzekeraars met wie zij een contract had. Geen ongewone vraag, dit komt wel vaker voor. Wat mij wel verraste was de enorme verontwaardiging die doorklonk in het gesprek.

Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie

Neem nu de stap en ga fysiotherapie studeren

Op Vrijdag, 26 April, 2019, 15:50

Denkt u erover om een carrièreswitch te maken en uzelf om te scholen tot fysiotherapeut? Misschien is dat al een lang gekoesterde wens. Of misschien bent u op een punt in uw loopbaan aangekomen dat u het gevoel hebt van nu of nooit. Want wat is er nu mooier dan werken met mensen en hen te helpen met hun gezondheid?
Lees meer
Thema's: Fysio- en Oefentherapie