Nieuws

Onze top 5 opleidingen van januari

Op Vrijdag, 15 Januari, 2021, 12:41

Met ruim 100 praktijkgerichte, erkende cursussen en opleidingen is Pro Education dé opleider voor zorgprofessionals. We hebben interessante programma’s op het gebied van oefen- en fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, podotherapie, voeding en diëtetiek. Hieronder onze top 5 opleidingen van januari.
Lees meer
Thema's: Blog

Het belang van valpreventie

Op Vrijdag, 15 Januari, 2021, 12:27

Geriatriefysiotherapeut Lotte Kunst over het belang van interdisciplinair werken bij valpreventie

De zorgkosten gerelateerd aan valincidenten stijgen. Dat is logisch, want er zijn steeds meer ouderen en we leven steeds langer. Valincidenten komen dan ook steeds vaker voor. Daarnaast zijn letsels heftiger, duurt revalidatie daardoor steeds langer en is meer zorg nodig als mensen weer naar huis gaan.

Lees meer
Thema's: Blog

Pro Education en NCOI bieden samen hun eerste MOOC aan

Op Donderdag, 2 Juli, 2020, 17:56

Pro Education en NCOI bieden in augustus 2020 samen hun eerste ‘Massive Open Online Courseware’ (MOOC) aan. Een MOOC brengt mensen vanuit alle hoeken van Nederland bij elkaar in één virtuele ruimte. Daarin doen zij kennis en vaardigheden op door middel van interactieve leersessies en collaboratief leren.
Lees meer
Thema's: Blog

Relevante cursussen behandeling na COVID-19

Op Donderdag, 2 Juli, 2020, 17:24

Speciaal voor fysiotherapeuten en ergotherapeuten bieden we twee nieuwe cursussen aan voor het behandelen van cliënten met COVID-19. Deze zijn natuurlijk ook erg interessant voor oefentherapeuten, maar ook logopedisten kunnen te maken krijgen met COVID-19-patiënten.
Lees meer
Thema's: Blog

“Mensen helpen de juiste opleiding of cursus te kiezen”

Op Donderdag, 23 Januari, 2020, 16:56

Annemarie de Groot (54) is opleidingsadviseur bij Pro Education. Ze woont in Hilversum samen met Daan en hun 18-jarige zoon Nils en 13-jarige dochter Lisanne. “Wel fijn om dicht bij het werk te wonen, want dat scheelt veel reistijd”, zegt ze. “Ik heb jaren in Deurne gewerkt. In de buitendienst, maar ik reed toch wel drie keer in de week naar Deurne. Dus ik weet hoeveel tijd dat kost.”
Lees meer
Thema's: Blog

“Grote verschillen tussen Nederland en Spanje”

Op Woensdag, 22 Januari, 2020, 10:56

“Als het gaat om de plek van de ouderen in de samenleving zie ik grote verschillen tussen Nederland en Spanje. Hier zijn de ouderen meestal heel zelfstandig en in Spanje komt het vaak voor dat ze beslissingen en verantwoordelijkheden aan de kinderen of anderen overlaten. In het algemeen zijn ouderen in Nederland ook veel langer actief in de maatschappij en zelfredzamer.”
Lees meer
Thema's: Blog

Aantal zorgbehoevende ouderen stijgt sneller dan aantal mantelzorgers

Op Woensdag, 22 Januari, 2020, 10:49

In de toekomst zullen er steeds minder mantelzorgers zijn voor steeds meer ouderen die mantelzorg nodig hebben. Het aantal mantelzorgers per zelfstandig wonende 75-plusser zal volgens de ramingen afnemen van bijna 5 in 2018 naar 3 in 2040. De mantelzorger zelf is ook steeds vaker een 75-plusser.
Lees meer
Thema's: Blog

“We mogen onszelf best wat meer op de kaart zetten”

Op Woensdag, 23 Oktober, 2019, 08:52

Renée Vermeer is bezig met het laatste jaar van de Bachelor Logopedie bij Pro Education en is lid van de Studentenraad van de NLVF (Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie). Tijdens de Bachelor Logopedie volgde Renée ook de opleiding Audiologie-Assistent. Zij werkt nu bij Pento Audiologisch Centrum in Amersfoort. Renée vertelt wat het lidmaatschap van de studentenraad van de NLVF inhoudt en waarom zij het belangrijk vindt.

Lees meer
Thema's: Blog

“Als je er zelf in gelooft, doet de cliënt het ook sneller!”

Op Woensdag, 3 Juli, 2019, 14:54

 “Als het gaat om regie over de eigen gezondheid probeer ik in feite het zelfmanagement te vergroten bij mijn cliënten”, zegt sportdiëtist Jacqueline Kuperus. Zij studeerde Voeding en Diëtetiek in Groningen en specialiseerde zich later met een post hbo-opleiding tot sportdiëtist. Jacqueline heeft haar eigen praktijk, To The Top, voor coaching en voedingsadvies. Tevens werkt ze voor diverse opleidingsinstituten waaronder Pro Education. Voor de hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek voert ze diverse docentwerkzaamheden uit en is ze lid van het kernteam.

Lees meer
Thema's: Blog

Faciliteren op het gebied van vitaliteit en weerbaarheid

Op Woensdag, 3 Juli, 2019, 14:50

We zijn bezig om binnen de organisatie een afdeling in te richten om collega’s te faciliteren op het gebied van vitaliteit en weerbaarheid. We proberen collega’s zo veel mogelijk informatie te geven om zelfstandig met hun gezondheid om te kunnen gaan, zodat ze daarin zelf regie kunnen nemen.

Lees meer
Thema's: Blog