Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Veel lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) ouderen in Nederland houden hun geaardheid voor zich, soms hun leven lang. Dit kan leiden tot eenzaamheid en allerlei lichamelijke (psychosomatische) klachten. Wilt u gezondheidsrisico’s van LHBT-ouderen sneller herkennen? En deze groep cliënten beter kunnen begeleiden? Dan is deze cursus iets voor u. In de cursus leert u de gezondheidsrisico’s
van LHBT-ouderen integreren in uw behandeling en wordt u zich bewust van aannamen met betrekking tot de seksuele diversiteit bij ouderen. De nieuwe kennis kunt u direct toepassen in uw eigen werkomgeving.

Resultaat

  • U kunt de inclusieve benadering toepassen.
  • U kunt kennis van de mogelijke gezondheidsrisico’s van de doelgroep integreren in de behandeling.
  • U bent zich bewust van aannames met betrekking tot de seksuele diversiteit bij ouderen.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor zorgverleners die inzicht willen krijgen in LHBT-ouderen en praktische handvatten wensen voor in hun dagelijkse praktijk.

Aanpak

Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in de gezondheidsrisico’s
van LHBT-ouderen en kunt u hierop anticiperen. U doet tijdens de cursus meer gerichte kennis op door middel van rollenspelen, gegeven casuïstiek, een onderwijsleergesprek en een discussie.
De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 16 deelnemers en heeft een studiebelasting van 6 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Deze cursus wordt gegeven door Merel Verburgt. Merel werkt onder andere als projectmanager van het project Onzichtbare Ouderen van het Nationaal Ouderenfonds. Het doel van dit project was onder meer om seksuele diversiteit in de ouderenzorg onder de aandacht te brengen. Merel heeft dan ook ruime ervaring in het ontwikkelen en geven van trainingen over dit thema.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 7,5 pt
Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 7,5 pt
Diëtist ADAP - Register Diëtist 7,5 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 7,5 pt

Programma

In deze praktische cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Levensloop van LHBT-ouderen
  • Feiten en cijfers
  • Gezondheidsrisico’s van de doelgroep
  • Inclusieve benadering
  • Seksuele diversiteit
  • De heteronorm

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding LHBT Ouderen in de Zorg gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 1 dag van 09.30 uur tot 16.30 uur.

• 13 februari 2018
• 26 oktober 2018

Eventuele extra ingeplande data voor deze cursus vindt u op onze website www.proeducation.nl.
De cursus wordt verzorgd in Amsterdam.

Na 100% aanwezigheid en actieve deelname
ontvangt u een bewijs van deelname en worden uw punten bijgeschreven.

Kosten

Totaal: € 399,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.