Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Kent u ook het gevoel van te veel werk, een hoge werkdruk en veel kortetermijnactiviteiten? Het is vaak hollen of stilstaan in de zorg. Dit kan zeer frustrerend zijn. In deze cursus wordt aandacht besteed aan 2 belangrijke aspecten van timemanagement: effectiviteit en efficiency. In de cursus krijgt u onder meer inzicht in gedrag en leert u zelf regie nemen over uw leven. Ook ontwikkelt u vaardigheden die u nodig heeft om effectiever met uw tijd om te gaan. Door de praktijkgerichte insteek van deze cursus kunt u de kennis direct toepassen in uw eigen werkzaamheden.

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor paramedici die het fenomeen tijd het hoofd willen bieden en efficiënter en effectiever willen werken.

Resultaat

 • U kunt uitleggen hoe menselijk gedrag werkt.
 • U kunt uw eigen gedrag analyseren.
 • U kunt de mogelijkheden en onmogelijkheden van het veranderen van uw eigen gedrag m.b.t. time- en stressmanagement inzichtelijk maken.
 • U kunt concrete keuzen maken ten aanzien van effectief werken en time- en stressmanagement.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten die ervaring hebben met het thema timemanagement en stresshantering.

Aan de hand van duidelijke oefeningen en concrete situaties, checklists en urgentielijsten leert u veel over effectief en efficiënt timemanagement. In rollenspelen, discussies en oefeningen brengt u deze vaardigheden direct in praktijk.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en 2,5 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Onze professionals hebben ruime ervaring met het vakgebied. Aan deze cursus zijn onder meer de volgende professionals verbonden:

 • Drs. J.A.M. Verbruggen, trainer communicatie en effectiviteit
 • A. van den Boomgaard, managementcoach met specialisatie leiderschapstrainingen
 • A.M.L. Rümke MHA, psychosomatisch fysiotherapeut en bestuurskundige

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 14,5 pt
Diëtist ADAP - Register Diëtist 14,5 pt
Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 14,5 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 14,5 pt

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Uitgangspunten timemanagement
 • Efficiënt omgaan met tijd in de paramedische zorg
 • Tijdanalyse
 • Prioriteiten stellen
 • Assertief optreden
 • Grenzen aangeven en bewaken
 • Delegeren en loslaten
 • Omgaan met werkdruk in de paramedische zorg
 • Stresshantering
 • Efficiënter werken
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Rotterdam of Utrecht.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

04-06-2018 Dag Maandag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
04-06-2018 Dag Maandag Regio Rotterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten € 495,-
Trainingsmateriaal € 75,-
Locatiekosten € 59,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 679,-

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.