Bekkenpijn tijdens en na de Zwangerschap, Methode Cecile Röst

Een praktijkgerichte cursus die aansluit bij uw individuele leerwens

Bekkenpijn tijdens en na de Zwangerschap, Methode Cecile Röst

Een praktijkgerichte cursus die aansluit bij uw individuele leerwens

Opleidingsniveau

Cursus Nascholing

Duur

2 dagen

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

Dag

1e startdatum

25-01-2019

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Opleidingsniveau

Cursus Nascholing

Duur

2 dagen

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

Dag

1e startdatum

25-01-2019

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heeft u zwangere cliënten met bekkenpijn of cliënten met postpartum bekkenpijn? Cecile Röst en/of collega-docenten behandelen een groot aantal aspecten van bekkenpijn en bekkeninstabiliteit. U leert verschillende behandelmethoden en speciale aandacht gaat uit naar de door Cecile Röst zelf ontwikkelde methode. Toepassing van andere behandelmethoden als dry needling, correctie van os coccygis en manuele therapie bij bekkenpijn wordt aangeboden in aparte vervolgcursussen. Voorafgaand aan deze cursus dient u een online cursus te volgen via Rost Therapy. Deze online cursus vormt een verplicht onderdeel van deze cursus.

Resultaat

 • U bent op de hoogte van de laatste richtlijnen en publicaties over bekkenpijn
 • U bent in staat om evidence-based te handelen bij bekkenpijn
 • U heeft inzicht in de complexe veranderingen in het bekken tijdens en na de zwangerschap
 • U herkent afwijkende motorpatronen en kunt de juiste diagnose stellen
 • U kunt zwangere vrouwen en cliënten met postpartum bekkenpijn effectief behandelen
 • U kunt beoordelen wanneer een mono- of multidisciplinaire aanpak geïndiceerd is
 • U kunt beoordelen welke disciplines uw werk kunnen aanvullen of ondersteunen
 • U kunt preventieve adviezen en oefeningen geven
 • U weet hoe u recidieven van bekkenpijn kunt voorkomen

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is ontwikkeld voor (bekken)fysiotherapeuten en oefentherapeuten.

Aanpak

Tijdens de cursus wordt duidelijke informatie gegeven over het bekken en de veranderingen tijdens de zwangerschap in de postpartum periode. Ook wordt aandacht besteed aan chronische bekkenpijnklachten bij vrouwen. Veel van onze cursisten hebben eigen cliënten in gedachten bij aanvang van de cursus. Met de filmfragmenten en animaties uit de online cursus en de praktische oefeningen en de interactieve onderwijsvorm van deze praktijkgerichte cursus gaat u zelf aan de slag. Zo kunt u uw nieuwe kennis en inzichten direct toepassen bij de behandeling van uw cliënten.

Deze cursus onderscheidt zich van andere dankzij de unieke online cursus die u vooraf, achter uw eigen computer, volgt. In deze online cursus leert u onder andere hoe u het internet gericht kunt gebruiken voor het vergroten van uw kennis op het gebied van anatomie, biomechanica en publicaties over bekkenpijn. Tevens krijgt u hier een veelheid aan informatie aangereikt in de vorm van onderzoeksformulieren, video’s, achtergronden en wetenschappelijke onderbouwing.

Groot voordeel van de online cursus is dat u op uw eigen niveau en vanuit uw eigen achtergrond uw kennis kunt vergroten. Hierdoor kan tijdens de lessen veel aandacht besteed worden aan specifieke vragen, casuïstiek en oefeningen. De online cursus wordt afgesloten met een examen. Na het succesvol behalen van een score vanaf 75% ontvangt u een certificaat. U heeft hiermee 2 jaar toegang tot de online theoriecursus (jaarlijks geüpdatet) en toegang tot de 2-daagse praktijkcursus bij Pro Education. Zie voor meer informatie rosttherapy.com.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 30 deelnemers. De totale cursus heeft een studiebelasting van 30 uur, waarvan 10 contacturen (praktijkcursus Pro Education) en 20 uur zelfstudie (inclusief online cursus Rost Therapy).

Professionals

 • Cecile Röst, fysiotherapeut en orthopedisch manueel therapeut, is werkzaam in Leiden in paramedisch centrum BTR. Ook is ze mede-eigenaar van MoVeS Manuele en Fysiotherapie. Sinds 1997 houdt Cecile zich intensief bezig met het behandelen van zwangere cliënten en cliënten met postpartum bekkenpijn.
 • Anna van Dijk is werkzaam als fysiotherapeut in paramedisch centrum BTR.
 • Miriam Hockx is zelfstandig sportfysiotherapeut (MPt) met de begeleiding van peripartum vrouwen als speciaal aandachtsgebied.
 • Machteld Schaaps is fysiotherapeut en orthopedisch manueel therapeut. Ze is mede-eigenaar van MoVeS Manuele en Fysiotherapie.

Vervolgmogelijkheden

U heeft na afronden van de volledige cursus (of met andere aantoonbare, relevante voorkennis) toegang tot de volgende vervolgcursussen:

 • Dry Needling bij Bekkenpijn
 • Manuele Technieken bij Bekkenpijn
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Geschiedenis
 • Epidemiologie
 • Anatomie, fysiologie en pathologie
 • Zwangerschap, bevalling, post­partum periode, chronische ­bekkenpijnklachten
 • Specifieke achtergronden, oorzaken en symptomen
 • Gevolgen van bekkenpijn
 • Bijdrage fysiotherapie: onderzoek en behandeling
 • Biopsychosociale benadering
 • Diagnosestelling en aanbevelingen
 • Methode Cecile Röst
 • Evidence van onderzoek en ­behandeling
 • Aanvullende behandelmethoden bij bekkenpijn

Certificaat

Na een actieve deelname aan de cursus en bij 100% aanwezigheid ontvangt u het certificaat en worden uw punten bijgeschreven.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Planning

Deze cursus bestaat uit 1.5 dagen.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld
€ 495,-
Studiemateriaal
€ 75,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 37,50
Locatiekosten
€ 44,25
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 651,75

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 9% btw van toepassing.

Bekkenpijn tijdens en na de Zwangerschap, Methode Cecile Röst

Een praktijkgerichte cursus die aansluit bij uw individuele leerwens

Opleidingsniveau

Cursus Nascholing

Duur

2 dagen

Accreditaties & Erkenning

Meer informatie

Studievormen

Dag

1e startdatum

25-01-2019

Meer informatie

Download brochure

Erkenning

Haal zorgeloos uw accreditatiepunten met ons ontzorgplan

Is 2019 voor u ook het herregistratiejaar? Wij helpen u graag met het uitzoeken van de juiste cursussen voor de accreditatiepunten die u nog moet halen. Geef aan ons door hoeveel punten u voor eind 2019 nog moet halen en wat uw favoriete onderwerpen zijn. Dan maken wij voor u een ontzorgplan op maat. U ontvangt bij aanmelding bovendien 3 maanden gratis toegang tot Online Academy.